cooking

Cheesecake with strawberries

Een heerlijke plattekaastaart met aardbeien. Echt het ideale receptje voor een zomerse dag als deze 😉
Het receptje is van de libelle nr 23, 5 juni 2014  😉
A lovely cheesecake with strawberries. Really, this it he most ideal recipe for a summer day as this one 😉 The recipe is from Libelle n°23, june, 5th 2014 , a Belgian magazine.

Enkele foto’s van de taart. Op esthetisch vlak is er hier en daar nog wat werk nodig, maar ik laat liever een eerlijk gemaakte foto zien dan een foto die bewerkt is en waarbij het allemaal er veel chiquer uit ziet dan het is 😉 Zolang de smaak maar lekker is, is dat voldoende. En als ik eerlijk ben: hij was ook echt lekker 😉

Some pics from the cake. I know, if you watch it from an esthetic point of view, they’re lots of things to complain about. But I like honesty, so I want to show the cake as it is, not with lots of adjustments, or photoshop. As long as the taste is good, I don’t complain. And to be honest, I really enjoyed it 😉 

Dit is het receptje: (Nederlands)
Het duurt ongeveer 40 minuten om het maken + minsten 2,5 uur opstijven in de koelkast

Ingrediënten voor 8 personen:
– 500g aardbeien
– 200g koekjes (maria, petit beurre)
– 200g ongezouten boter
– 11g gelatineblaadjes (ik zou er meer in doen, zie commentaar verder)
– 1 vanillestokje (heb ik er niet in gedaan)
– 500g volle plattekaas
– 200g suiker
– (1 zakje vanillesuiker, heb ik er bij gedaan, staat niet in het recept)
– 200ml room
– sap van 1 citroen
– springvorm van diameter 24cm

Bereidingswijze:
1) Spoel de aardbeien en verwijder het kroontje. Doe de koekjes in een keukenrobot en maal ze fijn. Smelt de boter, voeg toe aan de koekjeskuimels en mix goed tot een kleverig mengsel. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en schep er de koekjesmix in. Duw stevig aan en zet 30 minuten in de koelkast.

2) Week de gelatine in koud water. ( Snij het vanillestokje overlangs en schraap het merg er uit. ) Doe ze samen met de plattekaas, de suiker, (eventueel vanillesuiker) in een kom en mix glad.
Note: Ik heb hier ook nog aardbeien in het mengsel toegevoegd. Dat was een suggestie bij het recept en ik vond dit zeer lekker. Ik nam ongeveer 10 aardbeien mee in het beslag.
Voeg de room toe en mix verder tot een lobbige massa.

3) Verwarm het citroensap, knijp de gelatine uit en los ‘m op in het sap. Voeg toe aan het kaasbeslag en stort het op de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad en schik er de aardbeien op. Zet minstens 2uur in de koelkast. (Ik maakte hem een nacht op voorhand)

Suggesties:

Als ik het de volgende keer maak ga ik wel enkele dingen veranderen:
– bakpapier echt enkel vanonder leggen, en misschien op voorhand insmeren want koekjesdeeg bleef een beetje plakken
-meer gelatine toevoegen, want hij mocht nog een beetje harder opstijven (op de foto hieronder zie je dat hij licht lopend is 😉

– —————————————- — ———————————— — ————————- — ————————————–

This is the recipe (English)

It takes about 40 minutes to make + least 2.5 hours in the refrigerator

Ingredients for 8 people:
– 500g strawberries
– 200g biscuits (Mary, petit beurre)
– 200g unsalted butter
– 11g gelatine (I would do more, see comment below)
– 1 vanilla pod (I didn’t use it)
– 500g creamy cheese
– 200g sugar
– (1 sacchet of vanilla sugar, I added it because I love it)
– 200 ml cream
– Juice of 1 lemon
–  springform, diameter of 24cm

Preparation:
1) Wash the strawberries and remove the crown. Put the biscuits in a food processor and grind finely. Melt the butter, add the crumb of cookies and mix well until a sticky mixture. Cover the bottom of the springform pan with parchment paper and put it in the springform. Press firmly and put 30 minutes in the refrigerator.

2) Soak the gelatin in cold water. (Cut the vanilla pod lengthwise and scrape out the marrow.) Put them together with the cottage cheese, sugar, (optional vanilla sugar) in a bowl and mix smooth.
Note: I have also added strawberries in the mixture. That was a suggestion in the recipe and I found it very nice. I took about 10 strawberries along in the batter.
Add the cream and mix on a lobed mass.

3) Heat the lemon juice, squeeze the gelatine and dissolve it the juice. Add cheese to the batter and pour it on the ground biscuits. Smooth the top and arrange the strawberries. Put at least 2 hours in the refrigerator. (I made him one night in advance)

 

Suggestions: 

The next time when I make it, I will make a few adjustments:
– baking paper only on the bottom, maybe even smear it with a little bit of butter or something, because the cookie dough stuck a little bit on the plate
– add more of gelatine, because It could be a little more stiff (you can see on the picture beneath that it’s not hard enough )

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Veel plezier met het maken. Als je tips hebt of eender wat, laat maar weten 😉
I hope you made it once. Have fun while making it. If you have any tips or so one, let me know 😉

Lots of love,

 

 

Source recipe: Libelle, n°23, june, 5th 2014. This recipe is not mine, I don’t own any right of it. All right goes to Libelle.

Advertenties

Thank you for taking the time to leave a comment! I really appreciate it :) I will do my best to answer every single one of them ;) ♥ Lien

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s